Tomuto týmu se postavil Most ve složení – Šlégr Václav ml. "C" - brankář, Kopas Zdeněk "A", Hlaváček Martin, Hlaváček Petr, Karaus Tomáš, Kešner Ladislav, Macháček Michal, Popelka Vít, Pyskatý Jan, Režný Tomáš, Tůma František.

Oba týmy se do sebe pustily naplno hned od první minuty a bylo to zejména Blansko, koho bylo plné hřiště. Most přestál několik jeho úvodních šancí, za což vděčí zejména excelentnímu výkonu brankáře Václava Šlégra. Paradoxně to pak byl mostecký výběr, kdo šel v patnácté minutě do vedení, když se poprvé individuálně prosadil František Tůma po nahrávce Zdeňka Kopase. Hned minutu nato zasadil Blansku druhou ránu Jan Pyskatý, který po přihrávce Františka Tůmy zvyšoval na 2:0. Do tříminutové přestřelky se zapojilo i Blansko, když v sedmnácté minutě snižoval na 2:1 Martin Haničinec.

Po krátké mezihře přidal ve dvacátéčtvrté minutě svůj druhý gól agilní František Tůma, když zúročil opět přihrávku Zdeňka Kopase. Do kabin se tedy šlo za stavu 3:1 pro Most. Do druhého poločasu nastoupili aktivněji mostečtí hráči a začalo být patrné, že Blansko začíná platit daň v podobě únavy za svůj extrémně fyzický fotbal z první půle. Toho v páté minutě druhého poločasu využil opět František Tůma, který zvýšil na 4:1 pro Most a dovršil tak svůj nedělní hattrick. Tentokrát mu na gól nahrával Jan Pyskatý.

Blansko však odmítlo složit zbraně a i nadále se pokoušelo ohrožovat mosteckou bránu, kterou však stále ovládal skvělý Šlégr, brankář české reprezentační jednadvacítky v malém fotbalu. Přesto se Blansko dokázalo ještě jednou prosadit, když v čtyřicátéprvní minutě zápasu přidal druhý zásah Blanska Jan Havlíček. Most však držel otěže zápasu pevně v rukou a žádné další drama nepřipustil. Naopak dvě minuty před koncem udeřila i „gamblerská" pětice, když po nahrávce od svého bratra Petra zvýšil na konečných 5:2 pro Most Martin Hlaváček.

Požádali jsme o zhodnocení zápasu trenéra Mostu, Vojtěch Bendu. „Jsem rád, že se potvrdila má slova zpřed zápasu, kdy jsem vyjádřil přesvědčení, že se dokážeme s vynucenými absencemi v sestavě vyrovnat. Je vidět, že Mostecká liga malé kopané má i přes nízký počet týmů svou vysokou kvalitu. Nemůžeme-li postavit některé hráče, nominujeme jiné a jeden z nich dá hned hattrick. Zároveň jsem rád, že je mostecký výběr nebezpečný napříč celou sestavou a soupeř se tak nemůže zaměřit jen na jednu z našich pětic" odpověděl Benda.
„A ještě bych rád dodal, že se ukazuje, jak nesmírně důležitou pozicí je v malém fotbale brankář. A zde si troufnu tvrdit, že budeme převyšovat většinu týmů LMF" doplnil Benda.

Most má tak po prvních třech kolech Ligy malého fotbalu na svém kontě devět bodů a sebevědomě může vyhlížet další soupeře. Tím nejbližším bude Jihlava, která Most přivítá na svém hřišti 18. října 2015. Více informací na www.fotbal-most.cz.

Aleš Janeček