V prvním z nich se postavili hráči proOFFICE v letošní sezóně ne zrovna přesvědčivým, ovšem stále úřadujícím mistrům, Gamblers Most. Ani tentokrát Gambleři nikterak nezářili, ale na mužstvo proOFFICE přeci jen jejich sestava bez jediného hráče na střídání stačila. Gamblers brali tři body za výhru 6:3, pod kterou se nejvýrazněji podepsali střelci všech gólů zápasu, Martin Hlaváček (3+1) a František Jelínek (3+0) či dvoubodový Václav Štípek (0+2). Za poražené pálili mezi tři tyče David Berki (2+0) a Jan Berka (1+0).

Jako specialisté na vedoucí týmy se ukazují hráči Hospody ULITA. Zatímco minulý týden sesadili z prvního místa v té době vedoucí Jablíčka Chomutov, dokázali tuto neděli pro změnu ten samý tým na první pozici zase vrátit, když porazili aktuálně vedoucí mužstvo FC Katalánci SWAG přesvědčivě 7:1. V jejich barvách se nejvýrazněji prosadili tříbodoví Vladimír Pátek (2+1) a Stanislav Levý (0+3). Čestný zásah poražených si připsal Miroslav Pšenička po asistenci Antonína Fišera.

Ve třetím zápase dne se Jablíčkům Chomutov postavili hráči Kosmosu. Ti s ohledem na postavení obou týmů logicky nastupovali k zápasu v pozici velkých outsiderů. Ale s tímto předpokladem se dokázali zejména v prvním poločase heroicky popasovat a v půli na pomyslném ukazateli skóre svítilo velmi překvapivě pouze jednogólové vedení Jablíček 3:2. I přes tento dílčí výjimečný počin Kosmosu pro sebe nakonec utkání získala Jablíčka přesvědčivě 9:3, ale minimálně za první poločas zaslouží Kosmos absolutorium. V dresu vítězů narýsoval hned čtyři finální nahrávky Tomáš Svoboda (0+4). Tři body bral ofenzivní démon této sezóny David Haviar (2+1) a nadále si tak udržuje průměr téměř čtyř kanadských bodů na zápas. Dvakrát přesně pálil Rostislav Šebek (2+0). Za poražené kladli statečný odpor Cosmin Filip (1+1) a Martin Johanis a David Rainet (oba 1+0).

Následoval dominantní výkon týmu Atlético Most proti Inseminátors FC, který skočil výhrou 6:0. Inseminátors ve více než konkurenceschopné sestavě nedokázali brankáře Atlética, Václava Šlégra, ani jednou propálit a ten si tak jasně připsal titul gólmana kola. Útočné manévry vítězů řídili zejména Dominik Dolejší (3+0) a Jakub Hruštinec a Matěj Koudelka (oba 1+2).

Kolo uzavřela výhra GMS Most na FC Levels v poměru 7:3 po poločase 2:0. Tu dirigovali svou původní profesí obránci a to Petr Bohata (3+1) a Jakub Černý (0+4). Třemi body je podpořil Matěj Procházka (2+1). Poražené v útoku táhli Tomáš Vítek (2+0) a Patrik Lazna (1+1).

V čele ligové tabulky jsou po šestém kole dva týmy s aktuálně nejlepší formou a to Jablíčka Chomutov a Atlético Most, oba s patnácti body. Ty na třetím místě následují dva body ztrácející FC Katalánci SWAG.

V čele kanadského bodování je s dominantním náskokem devíti bodů David Haviar (14+9) z Jablíček Chomutov před Jakubem Hruštincem (7+7) z Atlética Most a trojicí třináctibodových Janem Koptou (9+4), Tomáš Banovič (6+7) oba z Jablíček a Matějem Koudelkou (3+10) z Atlética Most.

Haviar je rovněž aktuálně nejlepším střelcem (14 zásahů) soutěže před desetigólovým Petrem Bohatou z GMS Most a svými devítigólovými spoluhráči Janem Koptou a Rostislavem Šebkem.

Těm, kdo góly spoluhráčům připravují, vévodí Matěj Koudelka s deseti asistencemi před dvojicí z Jablíček David Haviar a Petr Proll, když oběma na něj schází jedna asistence.

Trojici nejlepších brankářů ligy i nadále tvoří gólmani týmů Atlético Most (Václav Šlégr – průměr 1,83 obdrženého gólu na zápas), Jablíčka Chomutov (Michal Plochý – 2,00) a Gamblers Most (Ondřej Bíro – 3,17).

Rovněž příští neděli bude sportovní areál 11. ZŠ zasvěcen malému fotbalu a to v rámci sedmého kola DRFG Mostecké ligy. Jednoznačným tahákem kola by mělo být střetnutí prvních Jablíček Chomutov a třetích FC Katalánců SWAG od 14:00.

Aleš Janeček