Zlínští jsou se čtrnácti body v tabulce na čtrnácté příčce, naopak baníkovci jsou na tom o poznání lépe. Do fotbalového jara vstupují svěřenci trenéra Hofmanna a Chaloupky se šestadvaceti body, se kterými drží šesté místo. Mostečtí fotbalisté tedy míří na Moravu jako mírní favorité. Dokáže tým, v obraně se zkušeným Petrem Johanou, přivézt ze Zlína tři body?

Trenér Stanislav Hofmann týmu věří. „V kabině je dobrá nálada a kluci už se na zápas těší. Hráči jsou vnímaví a ví, že je ve Zlíně nečeká nic snadného. Spousta z nich zná boje o záchranu z minulých let a připravujeme se na to, že Zlín na nás bude chtít vlétnout. Je to pro ně nesmírně důležité utkání," konstatoval lodivod Mostu, který by si chtěl dle svých slov odvézt ze Zlína všechny tři body. „Jedeme na zápas o den dřív, aby měli hráči co největší komfort. Ve čtvrtek jsme trénovali také na našem stadionu pod umělým osvětlením, abychom se co nejvíc přiblížili podmínkám, které nás ve Zlíně budou čekat. Vše je nastavené tak, že ve Zlíně chceme uspět za tři body," doufá v úspěšný start FNL trenér Hofmann.

Během dvouměsíční přípravy Mostečtí sehráli zajímavé utkání například s druholigovou německou Bochumí a předposlední týden přípravy ladili formu na soustředění v Mariánských lázních. Baníkovci by měli být na utkání kompletně zdravotně v pořádku. Dlouhodobě mimo hru je pouze obránce Petr Novotný a Brazilec Victor Santos.

Předpokládaná sestava Baníku: Belaň – Řehák, Johana, Charuza, Běloušek – Tomeček, Šlapák, Jan Procházka, Šlapák, Vojta – Jiří Procházka, Surynek.

Denis Kejkrt